Babypancake uit de oven
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 stuk
3 eieren (ongeveer 150 gram)
60 g bloem
120 ml melk
15 g suiker
4 g vanillesuiker
1 snuifje zout
30 g boter
1 handvol Verse aardbeien, in plakjes gesneden
1 straaltje Ahornsiroop of een andere stroop naar keuze
Poedersuiker (optioneel, ter garnering)
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius. Plaats een gietijzeren braadpan, zoals de LOV of Air braadpan, in de oven terwijl deze voorverwarmt.
Stap 2 /7
In een kom meng je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Klop alles goed door tot een glad beslag zonder klontjes.
Stap 3 /7
Haal de voorverwarmde braadpan voorzichtig uit de oven en voeg de boter toe. Laat de boter smelten en zorg ervoor dat de bodem van de pan volledig is bedekt.
Stap 4 /7
Giet het beslag in de hete braadpan en plaats de pan onmiddellijk terug in de oven.
Stap 5 /7
Bak de babypancake gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot hij mooi opgezwollen en goudbruin is geworden. Het midden kan een beetje omhoog komen en de randen moeten knapperig zijn.
Stap 6 /7
Haal de pan uit de oven en serveer de babypancake direct. Garneer met verse aardbeienplakjes, ahornsiroop en eventueel een snufje poedersuiker.
Stap 7 /7
Snijd de pancake in punten en serveer hem warm.