Calamaris uit de Algarve
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (11)
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Spoel de calamaris onder water en lek deze goed uit.
Stap 2 /9
Snij de calamaris in ringen (behalve de koppen) en breng ze op smaak met zout en peper.
Stap 3 /9
Pel en snij de knoflookteentjes fijn.
Stap 4 /9
Snij de paprika in reepjes.
Stap 5 /9
Voeg de knoflook, de paprika in reepjes, de rode peper en de olijfolie toe in de ActiFry en sluit de deksel.
Stap 6 /9
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /9
Voeg de calamaris en de witte wijn toe in de ActiFry en sluit de deksel.
Stap 8 /9
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 9 /9
Serveer met een salade van verse tomaten en gestoomde appels. Je kunt de calamaris te bestrooien met koriander of peterselie (naar smaak).
Laat je de inktvis liever heel? Laat alles dan nog 15 minuten langer koken.