Banh mi met gehaktballen
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 *Wortels
0.5 *Komkommer
5 el *Bruine suiker
4 el *Rijstazijn
1 tl *Zout
20 cl *Water
3 teentje *Knoflook
1 *Ui
4 el *Koriander
500 g *Gehakt
1 el *Vissaus
1 el *Maiszetmeel
4 el *Sriracha
1 el *Olie
1 *Stokbrood
8 el *Mayonnaise
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /4
*Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes, samen met de komkommer. Breng de rijstazijn aan de kook met 4/5 van de bruine suiker, water en zout. Giet over de groenten, meng en laat marineren terwijl je de gehaktballetjes bereidt.
Stap 2 /4
*Pel en snipper de knoflooktenen en ui. Meng met het gehakt, de helft van de gehakte koriander, de resterende suiker, de vissaus (nuoc-mâm), de maïzena, een kwart van de Sriracha en de olie. Vorm 12 gelijke balletjes.
Stap 3 /4
*Open je OptiGrill in de stand Barbecue. Zet de zijthermostaat op stand 3. Eenmaal voorverwarmd, grill je de gehaktballen gedurende 15 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
Stap 4 /4
*Snijd het stokbrood in vier stukken en halveer de stukken. Meng de mayonaise met de overgebleven Sriracha en smeer op het brood. Voeg de gehaktballetjes, uitgelekte groenten en koriander toe. Doe de Banh mi dicht en serveer.