Brioche
- Totale tijd 1u. 58min.
- 15min.
Bereiden - 43min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de melk. Doe de warme melk, suiker en gist in de kom van de keukenmachine (of een gewone kom). Meng met de keukenmachine (of met de hand) gedurende 5 minuten.
Stap 2 /13
Voeg het ei en de zachte boter toe. Meng een minuut lang.
Stap 3 /13
Voeg bloem, zout en azijn toe.
Stap 4 /13
Kneed het mengsel 10 minuten: het deeg moet zijdeachtig worden en loslaten van de kom.
Stap 5 /13
Bestuif het aanrecht met bloem. Leg het deeg hierop. Bewerk het deeg een paar seconden om een bal te vormen. Haal het roerblad uit de pan. Sluit de deksel.
Stap 6 /13
Verwarm voor volgens de aangegeven tijd.
Stap 7 /13
Leg de met bloem bestoven deegbal in de ActiFry pan, aan de kant van het handvat. Dek af met een schone theedoek en sluit de deksel. Laat 30 minuten rijzen zonder de pan aan te zetten.
Stap 8 /13
Haal het deeg uit de ActiFry pan. Leg het gerezen deeg weer op het met bloem bestoven aanrecht en rol er een lange worst van. Leg deze in de pan.
Stap 9 /13
Haal de pan uit de ActiFry en verwarm de ActiFry voor volgens de aangegeven tijd.
Stap 10 /13
Zet de pan terug in de ActiFry. Dek af met een theedoek. Sluit de deksel en laat 30 minuten rijzen zonder de pan aan te zetten.
Stap 11 /13
Gebruik een kwast om het deeg met melk in te smeren. Bestrooi met kristalsuiker. Sluit de deksel.
Stap 12 /13
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 13 /13
Haal het deeg uit de pan en leg op een rooster om af te koelen. Geniet ervan, warm of koud.