Cakejes van witte chocolade met vloeibare bosbessenvulling
- Totale tijd 52min.
- 20min.
Bereiden - 27min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
200 g witte dessertchocolade
160 g dikke crème fraîche
4 eiwitten
120 g suiker
2 eetlepels citroensap
300 g bloem
2 theelepels bakpoeder
2 snufjes zout
80 g bosbessen
180 g bosbessenjam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de stukjes chocolade en de crème fraîche samen in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en laat smelten met het programma voor de aangegeven tijd.
Stap 2 /6
Klop ondertussen in een kom de eiwitten, de suiker en een snufje zout.
Stap 3 /6
Meng de chocolade en de crème fraîche en giet het mengsel vervolgens al kloppend beetje bij beetje bij de eiwitten. Voeg het citroensap, de bloem en het bakpoeder al roerend met een houten lepel toe.
Stap 4 /6
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Maak een klein kuiltje in het deeg en doe hier een flinke theelepel bosbessenjam in. Bedek vervolgens met de rest van het deeg. Plaats enkele bosbessen op de bovenkant.
Stap 5 /6
Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm en serveer nog lauw.