Cupcakes met Speculoos
- Totale tijd 2u. 45min.
- 1u. 30min.
Bereiden - 1u. 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 eiwitten
300 g suiker
225 g gewone yoghurt
375 g bloem
165 g olie
3 theelepels bakpoeder
3 theelepels kaneel
240 g mascarpone
6 eetlepels poedersuiker
34 cl crème fraîche
600 g Speculoos
18 cl crème fraîche
45 theelepels kaneel
3 theelepels honing
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
CUPCAKES Meng in een kom de bloem, de kaneel en het bakpoeder.
Stap 2 /7
Klop in een tweede kom de eieren met de suiker totdat het mengsel wit en schuimig wordt. Voeg de yoghurt en de olie toe. Giet beide mengsels bij elkaar.
Stap 3 /7
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 4 /7
Laat de cupcakes enkele minuten rusten en haal ze uit de vorm.
Stap 5 /7
VULLING Meng de Speculoos©-koekjes, honing, een halve theelepel kaneel en de crème fraîche.
Stap 6 /7
Maak met een lepeltje een gat bovenin elke cupcake. Giet de zelfgemaakte Speculoos©-crème hierin.
Stap 7 /7
TOPPING Klop de rest van de crème fraîche tot slagroom. Voeg de mascarpone, poedersuiker en de huisgemaakte Speculoos©-crème toe. Doe de topping in een spuitzak met gekartelde dop en versier de cupcakes ermee.