Cupcakes met chocolade en frambozen
- Totale tijd 1u. 18min.
- 25min.
Bereiden - 23min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
90 g Chocolade
50 g Boter
2 Eieren
80 g Suiker
60 g Bloem
1 tl Bakpoeder
140 g Vloeibare room
130 g Mascarpone
60 g Frambozenjam
12 Grote frambozen
100 g Frambozenjam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Was de frambozen. Vul elke framboos met frambozenjam. Bewaar in de koelkast.
Stap 2 /7
Doe de stukken chocolade en de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Roer de chocolade glad met een vork of een garde.
Stap 3 /7
Klop de eieren los met de suiker. Voeg het chocolade/boter-mengsel toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder en klop flink door.
Stap 4 /7
Leg een theelepel deeg in elke vorm en leg daar de framboos op. Verdeel de rest van het deeg over de vormen.
Stap 5 /7
Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Stap 6 /7
Klop de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de frambozenjam toe en meng door elkaar. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.
Stap 7 /7
Versier elke cupcake voor het serveren met de frambozenslagroom. Leg er een framboos gevuld met frambozenjam bovenop.