Gegrilde kip op Griekse wijze met citroenaardappelen
- Totale tijd 1u. 45min.
- 20min.
Bereiden - 55min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Kipfilet
2 el Olijfolie
2 Knoflook
1 el Gedroogde oregano
1 el Gedroogde tijm
1 Citroen (sap en zeste)
Zout en peper
500 g Aardappelen (fingerling of kleine aardappelen), in 2 gesneden
3 el Olijfolie
2 Citroen (sap)
1 el Gedroogde oregano
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de marinade voor de kip door de olijfolie, de geperste knoflook, de oregano, de tijm, de citroenzeste en het citroensap in een kom te mengen, samen met wat zout en peper. Smeer de kipfilets in met de marinade en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2 /8
Bereid ondertussen de aardappelen voor: meng ze in een kom met de olijfolie, het citroensap, de oregano, zout en peper.
Stap 3 /8
Plaats de kip in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /8
Zet apart.
Stap 5 /8
Plaats de aardappelen in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /8
Doe de kip bij de aardappelen en warm ze opnieuw op gedurende 5 minuten.
Stap 7 /8
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de kip en de aardappelen eruit te halen.
Stap 8 /8
Serveer de gegrilde kip op Griekse wijze met de citroenaardappelen. Laat het smaken!