Grieks gegrilde kip en citroenaardappeltjes
- Totale tijd 1u. 10min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de kip:
4 Kipfilets
4.5 cl Olijfolie
1 el Rodewijnazijn
De sap van 1 citroen
1 tl Honing
1 tl Knoflookpoeder
2 tl Oregano
0.5 tl Paprikapoeder
Zout, peper
Voor de aardappelen:
500 g Ratte aardappelen
2 el Olijfolie
1 el Oregano
1 tl Knoflookpoeder
Zout, peper
Sap van een halve citroen
Bereiding
Stap 1 /8
Meng in een beker met schenktuit de olijfolie, wijnazijn, citroensap, honing, knoflook, oregano, paprikapoeder, zout en peper. Stop de kipfilets in een diepvrieszak en voeg de saus toe. Sluit de diepvrieszak goed af en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 2 /8
Was en droog de aardappelen. Snij ze in tweeën en doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie, oregano, knoflook, zout en peper toe.
Stap 3 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 13 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 25 minuten aan op 180 °C. Leg de aardappelen op de plaat in lade 2.
Stap 4 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de kipfilets op de plaat in lade 1.
Stap 6 /8
Draai de kip halverwege het kookproces om. Schud halverwege het kookproces van de aardappelen, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 7 /8
Controleer of de aardappelen gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe.
Stap 8 /8
Serveer de aardappelen direct met een scheutje citroensap.