Gegrilde kip met citroengras en noedels in groene curry
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 stokje Citroengras
1 el Bruine suiker
3 el Vissaus (nuoc mam)
2 el Sesamolie
1 Limoen
500 g Kipfilets
220 g Platte rijstnoedels
250 g Wortels
3 cm Gember
150 g Witte kool
1.5 el Groene currypasta
20 cl Kokosmelk
2 el Fijngesneden koriander
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de citroengrasstengels fijn. Meng in een kom met wat bruine suiker, nuoc mam-saus, de helft van de sesamolie en het limoensap. Leg er de kipfilets in en laat marineren.
Stap 2 /5
Kook de noedels in kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak. Laat ze uitlekken en houd ze even onder koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.
Stap 3 /5
Schil de wortels en snijd ze in kleine reepjes. Schil en hak de gember fijn, snijd de kool.
Stap 4 /5
Doe de reepjes wortel, kool, gember en de andere helft van de sesamolie in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de uitgelekte kipfilets op de grilplaat en bakt ze 6 minuten. Roer de groenten door. Draai de kipfilets om. Voeg de currypasta, kokosmelk en kipmarinade toe aan de groenten. Meng en laat nog 6 minuten bakken.
Stap 5 /5
Leg de noedels in de ovenaccessoire, roer door en kook nog eens 3 minuten. Snijd de kipfilets en serveer met de noedels. Bestrooi met koriander.