Gegrilde pierogies met gesmoorde kool
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
750 g witte kool (1 kleine)
150 g Ui
2 teentje Knoflook
2 el Plantaardige olie
Zout, peper
30 g Tomatenpasta
10 cl Witte wijn
450 g Pierogi ruskie, vers of bevroren
20 g Boter
1 Dille
1 tuiltje Peterselie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /7
Haal de buitenste bladeren van de kool als deze beschadigd zijn. Snijd door midden, verwijder het grootste deel van de kern en snijd de rest klein met een mes of een blender.
Stap 2 /7
Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Doe ze met de kool in de ovenaccessoire, schenk er de olie bij en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /7
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 10 minuten in het opgewarmde apparaat. Roer een keer door.
Stap 4 /7
Verdun de tomatenpasta met de witte wijn. Voeg dit toe aan de kool, roer door elkaar, sluit de gril en bak nog eens 10 minuten.
Stap 5 /7
Kook ondertussen de pierogi in kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak. Laat uitlekken en doe in een schaal met de in blokjes gesneden boter. Bedek de pierogi volledig met boter.
Stap 6 /7
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de voorverwarmde pierogi op de bakplaat en gril ongeveer 3 minuten per kant.
Stap 7 /7
Snijd de dille en peterselieblaadjes, voeg ze toe aan de kool, roer en serveer de gesmoorde kool met de gegrilde pierogi.