Gehaktballen in de ActiFry
- Totale tijd 1u. 10min.
- 45min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Voeg het gehakt, de eieren, de peterselie en de komijn toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2 /9
Kneed alles met de hand tot een homogene massa. Voeg 2 ActiFry-lepels bloem toe en kneed verder.
Stap 3 /9
Rol 12 balletjes van 40 g van het mengsel. Haal ze door de 70 g bloem en leg ze op een bord. Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.
Stap 4 /9
Haal de balletjes na 30 min. uit de koelkast en smeer ze met een kwastje in met olie (1 keer per balletje).
Stap 5 /9
"Giet een ActiFry-lepel olie in de ActiFry. Sluit het deksel."
Stap 6 /9
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 7 /9
"Giet het tomatensap in de ActiFry aan de kant van het handvat. Leg de gehaktballetjes voorzichtig aan de andere kant. Je mag ze opstapelen als dat nodig is. Sluit het deksel. "
Stap 8 /9
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 9 /9
Dien op. Smakelijk!