Gehaktballen in de Actifry
- Totale tijd 1u. 10min.
- 45min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /13
Hak de peterselie fijn. Doe deze in een grote kom.
Stap 2 /13
Voeg het rundvlees, de eieren en de komijn toe aan de kom met peterselie.
Stap 3 /13
Kruid naar smaak met peper en zout.
Stap 4 /13
Doe de bloem in een andere kom.
Stap 5 /13
Kneed alles met de hand tot een homogene massa. Voeg 2 ActiFry-lepels bloem toe en kneed verder.
Stap 6 /13
Rol 16 balletjes van 60 g van het mengsel. Haal ze door de bloem en leg ze op een bord.
Stap 7 /13
Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.
Stap 8 /13
Haal de balletjes na 30 min. uit de koelkast en smeer ze met behulp van een penseel in met olie (1 keer per balletje).
Stap 9 /13
"Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel."
Stap 10 /13
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 11 /13
"Doe het tomatensap in de ActiFry ter hoogte van het handvat. Leg er de ingrediënten voorzichtig tegenover bij in de Actifry. Stapel ze op indien nodig. Sluit het deksel. "
Stap 12 /13
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 13 /13
Je kunt 1/2 ActiFry-lepel sesamolie en gehakte koriander aan de balletjes toevoegen tijdens de bereiding.