Geroosterde kip met zelfgemaakte frietjes
- Totale tijd 1u. 55min.
- 25min.
Bereiden - 1u.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
800 g Aardappelen
3 el Eetlepels neutrale olie
Zout, peper
Peterselie
VLEES INGREDIËNTEN:
1 Kip (1,3 kg)
0.5 Citroen
1 tl Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
1 tl Oregano
Zout, peper
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Doe ze in een kom en bedek ze met koud water. Laat dit 30 minuten staan.
Stap 2 /9
Verwijder de touwtjes en wrijf de kip in met een halve citroen. Meng in een kleine kom de paprikapoeder, knoflook, ui, oregano, zout en peper door elkaar. Bestrijk het vel van de kip met olijfolie en bestrooi met de kruiden.
Stap 3 /9
Giet de aardappelen af en dep ze goed droog. Meng de aardappelen, olie, zout en peper.
Stap 4 /9
Zet lade 1 aan. Leg de kip met de borstzijde naar beneden op de plaat in lade 1.
Stap 5 /9
Zet lade 2 aan. Leg de frietjes op de plaat in lade 2.
Stap 6 /9
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 7 /9
Schud het mandje voor de frietjes om de 10 minuten. Gebruik indien nodig een spatel. Herhaal indien nodig.
Stap 8 /9
Controleer de frietjes, die goudbruin en knapperig moeten zijn, en verleng de baktijd indien nodig. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden verse peterselie voor het opdienen.
Stap 9 /9
Serveer direct. Bestrijk de kip met het kookvocht en serveer het overgebleven vocht in een juskom.