Klassieke crêpes met hazelnootpasta
- Totale tijd 1u. 33min.
- 10min.
Bereiden - 1u. 23min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
60 cl Melk
4 Eieren
2 el Neutrale olie (20 g)
1 el Oranjebloesemwater (12 g)
2 el Fijne kristalsuiker (35 g)
250 g Bloem
150 g Hele hazelnoten, gedopt en gepeld
150 g Fijne kristalsuiker
150 g Bruine bakchocolade
10 cl Plantaardige olie
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de crêpes. Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blenderkan. Sluit het deksel en mix gedurende 1 minuut op de Minimum-stand.
Stap 2 /9
Gebruik een spatel om de zijkanten van de kan af te schrapen als er bloem aan blijft plakken. Start het programma opnieuw. Het beslag is nu klaar.
Stap 3 /9
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik een vel keukenpapier met olie om de pan in te vetten. Doe een lepel beslag in de hete pan en maak een dunne crêpe. Laat 2 minuten bakken en draai de crêpe om met een platte spatel als de randen donker beginnen te worden. Laat nog één minuut bakken. Leg de crêpe op een bord en bak verder tot al het beslag op is. De crêpes kunnen op elkaar gestapeld worden.
Stap 4 /9
Maak de hazelnootpasta. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en bak ze 20 minuten.
Stap 5 /9
Verwarm in een steelpan een derde van de suiker op middelhoog vuur. Voeg nog een derde suiker toe wanneer de suiker begint te smelten en een lichtblonde kleur krijgt. Herhaal het proces met het resterende derde van de suiker. Haal de pan van het vuur en voeg de geroosterde hazelnoten toe wanneer de karamel een mooie amberkleur heeft. Meng goed met een houten lepel. Giet de gekarameliseerde hazelnoten op een vel bakpapier en laat volledig afkoelen. Stamp de hazelnoten grof met een deegroller.
Stap 6 /9
Giet de olie in de blenderkan en voeg vervolgens de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel en stel het programma 'VERWARMEN' gedurende 10 minuten in op 70°C.
Stap 7 /9
Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe. Sluit het deksel en meng gedurende 3 minuten op de Medium-stand.
Stap 8 /9
Schraap, indien nodig, de zijkanten van de kom af met een spatel. Start het programma opnieuw.
Stap 9 /9
Wacht tot de pasta glad en glanzend is en doe hem vervolgens in jampotjes. Zet in de koelkast. Geniet ervan!