Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Klassieke crêpes met hazelnootpasta

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 33min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    1u. 23min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 60 cl Melk

  • 4 Eieren

  • 2 el Neutrale olie (20 g)

  • 1 el Oranjebloesemwater (12 g)

  • 2 el Fijne kristalsuiker (35 g)

  • 250 g Bloem

  • 150 g Hele hazelnoten, gedopt en gepeld

  • 150 g Fijne kristalsuiker

  • 150 g Bruine bakchocolade

  • 10 cl Plantaardige olie

Bereiding

Stap 1 /9

Maak de crêpes. Doe alle ingrediënten voor het beslag in de blenderkan. Sluit het deksel en mix gedurende 1 minuut op de Minimum-stand.

  • 60cl Melk
  • 4 Eieren
  • 2el Neutrale olie (20 g)
  • 1el Oranjebloesemwater (12 g)
  • 2el Fijne kristalsuiker (35 g)
  • 250g Bloem

Stap 2 /9

Gebruik een spatel om de zijkanten van de kan af te schrapen als er bloem aan blijft plakken. Start het programma opnieuw. Het beslag is nu klaar.

Stap 3 /9

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik een vel keukenpapier met olie om de pan in te vetten. Doe een lepel beslag in de hete pan en maak een dunne crêpe. Laat 2 minuten bakken en draai de crêpe om met een platte spatel als de randen donker beginnen te worden. Laat nog één minuut bakken. Leg de crêpe op een bord en bak verder tot al het beslag op is. De crêpes kunnen op elkaar gestapeld worden.

Stap 4 /9

Maak de hazelnootpasta. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en bak ze 20 minuten.

  • 150g Hele hazelnoten, gedopt en gepeld

Stap 5 /9

Verwarm in een steelpan een derde van de suiker op middelhoog vuur. Voeg nog een derde suiker toe wanneer de suiker begint te smelten en een lichtblonde kleur krijgt. Herhaal het proces met het resterende derde van de suiker. Haal de pan van het vuur en voeg de geroosterde hazelnoten toe wanneer de karamel een mooie amberkleur heeft. Meng goed met een houten lepel. Giet de gekarameliseerde hazelnoten op een vel bakpapier en laat volledig afkoelen. Stamp de hazelnoten grof met een deegroller.

  • 150g Hele hazelnoten, gedopt en gepeld
  • 150g Fijne kristalsuiker

Stap 6 /9

Giet de olie in de blenderkan en voeg vervolgens de gehakte chocolade toe. Sluit het deksel en stel het programma 'VERWARMEN' gedurende 10 minuten in op 70°C.

  • 150g Bruine bakchocolade
  • 10cl Plantaardige olie

Stap 7 /9

Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe. Sluit het deksel en meng gedurende 3 minuten op de Medium-stand.

  • 150g Hele hazelnoten, gedopt en gepeld

Stap 8 /9

Schraap, indien nodig, de zijkanten van de kom af met een spatel. Start het programma opnieuw.

Stap 9 /9

Wacht tot de pasta glad en glanzend is en doe hem vervolgens in jampotjes. Zet in de koelkast. Geniet ervan!

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
20min.

Zoete pizza met chocoladepasta en bananen

ratings.NaN

Klassieke crêpes met hazelnootpasta - Recepten Perfectmix Cook | Tefal
Zoete pizza met chocoladepasta en bananen
Tefal
Tefal
20min.

Pannenkoek omelet met groenten

ratings.NaN

Klassieke crêpes met hazelnootpasta - Recepten Perfectmix Cook | Tefal
Pannenkoek omelet met groenten
Tefal
Tefal
20min.

Vegan matcha pannenkoekjes met frambozenjam

ratings.NaN

Klassieke crêpes met hazelnootpasta - Recepten Perfectmix Cook | Tefal
Vegan matcha pannenkoekjes met frambozenjam