Kokosnoot, mango en passiefruit mousse
- Totale tijd 5u. 9min.
- 10min.
Bereiden - 59min.
Koken - 4u.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
120 g Witte chocolade
750 ml Kokosmelk
750 g Geconcentreerde melk
150 g Basterdsuiker
15 eiwitten
9 Passievruchten
400 g Mangoblokjes, uit de vriezer
1 Limoen
30 g Basterdsuiker (voor de Mangosaus)
Toebehoren
6 glazen potten
Bereiding
Stap 1 /11
Maak als eerste de mangosaus. Doe de mangostukjes (bevroren) in een steelpan samen met de basterdsuiker (30g) en limoensap van één limoen.
Stap 2 /11
Kook op laag tot middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten of tot het fruit erg zacht is en uit elkaar begint te vallen, en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Haal van het vuur en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
Stap 3 /11
Mix de mango tot een gladde saus en zet apart.
Stap 4 /11
Rasp de witte chocolade boven een kom.
Stap 5 /11
Meng in een steelpan de kokosroom met de melk en breng zachtjes aan de kook. Geen Cake Factory? Voeg dan bij deze stap een in koud water geweekt gelatine blaadje toe.
Stap 6 /11
Voeg suiker toe, meng en giet over witte chocolade. Meng goed.
Stap 7 /11
Voeg de mangosaus toe en roer erdoorheen.
Stap 8 /11
Klop in een kom de eiwitten voorzichtig op (zonder te kloppen) en giet er beetje bij beetje al roerend de mangocrème hierbij.
Stap 9 /11
Vul 6 glazen potjes en kook op het MOUSSE-programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om meer batches te maken. Heb je geen Cake Factory? Laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Voeg eventueel één geweekt gelatineblaadje toe bij stap 5 als je er zeker van wil zijn dat het goed opstijft.
Stap 10 /11
Laat goed afkoelen (uit de Cake Factory). Laat voor 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast.
Stap 11 /11
Snijd de passievruchten doormidden, verwijder het vruchtvlees en garneer hiermee de mousse.