Mont Blanc dessert
- Totale tijd 6u. 25min.
- 45min.
Bereiden - 2u. 30min.
Koken - 3u. 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
100 g Mascarpone
75 ml Slagroom
0.5 zakje Vanillesuiker
45 g Eiwit
1 snuifje Zout
60 g Basterdsuiker
15 g Poedersuiker
110 g Kastanjecrème
10 g Rum
50 g Zwarte bessenjam
5 g Pure cacoapoeder
Eetbare kertsdecoraties
Opgeklopte room
Bereiding
Stap 1 /8
Zet een grote glazen kom 10 minuten in de vriezer. Doe de slagroom, mascarpone en suiker in de gekoelde kom. Klop met een staafmixer of handmixer het mengsel stijf. Weeg de hoeveelheid af die nodig is voor de kastanjecrème en bewaar de rest voor de uiteindelijke samenstelling van de taartjes.
Stap 2 /8
Voeg de kastanjecrème, rum en opgeklopte room (zie stap 1) toe aan een kom. Meng voorzichtig met een spatel. Verdeel het mengsel over half ronde bakvormpjes. Zet de vormpjes 3 uur in de vriezer.
Stap 3 /8
Scheid het eiwit en de dooiers. Meng het eiwit, het zout en 1/3 van de basterdsuiker in een kom. Klop het geheel met een staafmixer of handmixer op. Zodra de eiwitten voor 3/4 opgeklopt zijn, voeg je de rest van de basterdsuiker toe en klop je gedurende 2 minuten. Controleer of de suiker is opgelost. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut om een stevige meringue te krijgen.
Stap 4 /8
Verwarm de oven voor op 90º C.
Stap 5 /8
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken met een potlood cirkels rond de halfronde bakvormpjes. Draai het papier om om te voorkomen dat je sjabloon op de meringues komt. Spuit met een spuitzak de meringue in spiralen. Bak de meringues 2 uur en 30 minuten. Je hebt twee meringues per Mont-Blanc taartje nodig. Zet opzij.
Stap 6 /8
Vul een spuitzak met de overige opgeklopte room uit stap 1. Spuit de room in spiralen op de helft van de meringues om putjes te vormen. Schep met een theelepel de zwarte bessenjam in het midden van de kuiltjes. Leg de tweede meringue erop met de platte kant naar boven en druk lichtjes aan.
Stap 7 /8
Haal de half ronde bakvormpjes uit de vriezer. Giet warm water in een kom en dompel de half ronde bakvormpjes enkele seconden onder in warm water. Draai ze rond om de kastanjecrèmevormpjes te verwijderen. Plaats deze vervolgens op de meringues. Zet ze in de koelkast.
Stap 8 /8
Plaats de Mont Blanc taartjes op een bord, bestrooi met cacaopoeder en versier met de eetbare decoraties. Eet smakelijk!