Overheerlijke muffins met pinda's, karamel en chocolade
- Totale tijd 1u. 48min.
- 30min.
Bereiden - 18min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
180 g Suiker
120 g Yoghurt
150 g Pindakaas
6 Eieren
360 g Bloem
3 Bakpoeder (15 g)
120 g Stukjes chocolade
30 g Pinda's ter decoratie
390 g Suiker
15 cl Water (150 g)
450 g Zoete gecondenseerde melk
60 g Boter
90 g Gehakte pinda's ter decoratie
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /4
Vet een kleine metalen plaat van ongeveer 10 x 15 cm in. Doe de suiker en het water in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Zet het vuur lager en voeg voorzichtig de zoete gecondenseerde melk toe. Meng door elkaar. Voeg de boter en de pinda's toe, en meng tot de karamel glad en gelijkmatig is. Giet op de ingevette plaat en zet deze minstens 1 uur in koelkast om hard te laten worden.
Stap 2 /4
Klop de suiker, de yoghurt en de pindakaas in een kom. Voeg de eieren toe en klop. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de stukjes chocolade toe en meng door elkaar. Verdeel de helft van het deeg over de muffinvormpjes. Doe in het midden een bolletje karamel. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Bestrooi met wat pinda's. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /4
Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en serveert.