Pannenkoektaart met gele room en frambozen (van Siemon de Jong)
- Totale tijd 3u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 45min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
13 personen
250 g Bloem
300 ml Melk
2 Eieren
1 tl Zout
500 ml Volle melk
1 zakje Vanillesuiker
5 Eierdooiers
100 g Suiker
2 Eetlepels bloem (custardpoeder kan ook)
250 g Frambozen
Bereiding
Stap 1 /9
Voor de gele room: zet een pan en een flinke kom klaar. Roer in de kom de 5 eierdooiers met de 100 gram suiker, de vanille aroma of suiker en de 2 eetlepels bloem (of custardpoeder) tot een glad mengsel.
Stap 2 /9
Doe de 500 ml melk in de pan en warm die langzaam op. Wanneer de melk verwarm is haal je de pan van het vuur.
Stap 3 /9
Voeg nu lepel voor lepel de melk bij het eier-suiker mengsel en blijf goed roeren. Als alles gemengd is zet je de pan weer op een laag vuur tot de gele room dik wordt.
Stap 4 /9
Wanneer de gele room dik is geworden kan deze afkoelen op het aanrecht of in de koelkast. Om een velletje te voorkomen kun je er een beetje suiker op strooien, of af en toe roeren.
Stap 5 /9
Voor de pannenkoeken: meng de 250 gram bloem met de 250 ml melk en voeg een snufje zout toe. Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
Stap 6 /9
Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een Tefal pannenkoekenpan. Bak de pannenkoeken totdat je beslag op is.
Stap 7 /9
Nu ga je de taart maken. Begin met 1 pannenkoek en leg daarop een laagje gele room van ongeveer 15 mm dik. Besprenkel dan met framboosjes en duw deze een beetje in de gele room.
Stap 8 /9
Dan weer een pannenkoek. Zo stapel je om en om tot ze op zijn. De laatste pannenkoek besmeer je niet met de gele room. Zet de taart nu weg in de koelkast om op te stijven voor ongeveer een half uurtje.
Stap 9 /9
Vlak voor het opdienen is het mooi om de bovenkant te versieren met framboosjes en er poedersuiker overheen te stuiven. Deze taart is ook lekker met bosbessen of aalbessen in plaats van frambozen.