Pittige patatas bravas
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
800 g aardappels
1 tl zonnebloemolie
zout en peper
4 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 tl olijfolie
2 tl basterdsuiker
400 g tomatenblokjes
150 ml water
1 tl paprikapoeder
1 chilipeper
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de aardappelen en spoel ze af. Snij in blokjes van 1,5 cm. Doe ze in een bakje en voeg de olie, zout en peper toe. Mengen.
Stap 2 /6
Plaats de aardappelen in het apparaat voorzien van de plaat. Start het FRIET-programma voor 30 minuten (180 graden).
Stap 3 /6
Schud de aardappelen elke 10 minuten even om.
Stap 4 /6
Maak ondertussen de saus klaar. Pel de knoflook en ui. Snijd ze in kleine stukjes. Giet de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 2 minuten. Voeg de suiker toe en laat smelten.
Stap 5 /6
Voeg het blikje gepelde tomaten, het water, de paprika en de chilipeper toe. Dek af en kook gedurende 15 minuten. Als de saus gaar is, verwijder je de chilipeper en meng je de saus. Laat afkoelen.
Stap 6 /6
Schik de aardappelen op een schaal en voeg houten spiesjes toe om te serveren. Serveer de saus samen met de aardappelen. Eventueel kun je ook nog aioli. Geniet ervan!