Pizza met zalm en roomkaas
- Totale tijd 47min.
- 15min.
Bereiden - 2min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 persoon
250 g Bloem
5 Droge gist
1 tl Suiker
0.5 tl Zout
150 ml Lauw water
1 el Olijfolie
150 g Roomkaas, bv. Philadelphia®
1 el Fijngehakte bieslook
100 g Sneetjes gerookte zalm
30 g Rode ui, fijngesneden (ongeveer 0,25 ui)
Geraspte schil van een halve biologische citroen
1 snuifje Gemalen roze peperkorrels
2 el Kappertjes
1 Scheutje olijfolie
Bereiding
Stap 1 /9
Voor het deeg meng je de gist met het lauwwarme water en de suiker. Laat 5 minuten staan tot het een beetje begint te schuimen.
Stap 2 /9
Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed in ±8 minuten tot een soepel deeg (met de hand of keukenmachine).
Stap 3 /9
Vorm een bol van het deeg, leg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek (bijv. oven op 30-40°C of bij een verwarming) voor 20-30 minuten. Het deeg moet ongeveer verdubbelen. Zet ondertussen de Pizza Pronto aan om te verwarmen.
Stap 4 /9
Gebruik een spatel om de verse kaas zacht te maken. Voeg de bieslook toe. Meng.
Stap 5 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om je werkblad en de onderkant van het deeg te bestuiven. Dit voorkomt dat het deeg blijft plakken en maakt het makkelijker om het te verplaatsen. Rol het deeg uit, zorg ervoor dat het minder dan 30 cm in diameter is.
Stap 6 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /9
Plaats de pizza in de oven en bak gedurende 90 seconden, draai de pizza regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig bakt.
Stap 8 /9
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord.
Stap 9 /9
Beleg de pizza met de plakjes gerookte zalm, rode ui, citroenrasp, roze peperkorrels en kappertjes. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met olijfolie. Snijd in stukjes, serveer en gen