Ribbetjes en uiringen
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
VLEES INGREDIËNTEN:
8 Varkensribbetjes
110 g Bruine suiker
1 el Paprikapoeder
0.5 el Knoflookpoeder
0.5 el Uienpoeder
0.5 el Mosterdzaadjes
Zout, peper
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
2 Uien
130 g Bloem
1 tl Paprikapoeder
2 Eieren
25 cl Karnemelk
1 el Bloem
240 g Paneermeel
6 cl Olijfolie
280 g Barbecuesaus
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Droog de ribbetjes met keukenpapier. Meng in een kleine kom de bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en mosterdzaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de ribbetjes in met het mengsel.
Stap 2 /8
Pel en snijd de uien in ringen. Meng de bloem en het paprikapoeder in een ondiepe schaal. Voeg een snufje zout toe. Meng in een andere ondiepe schaal de eieren en de karnemelk. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Meng in een andere ondiepe schaal het paneermeel en de olijfolie. Meng goed door elkaar. Haal de uienringen door de bloem, dan door het ei voordat je ze bedekt met paneermeel.
Stap 3 /8
Zet lade 1 aan. Leg de ribbetjes op de plaat in lade 1.
Stap 4 /8
Zet lade 2 aan. Leg de uienringen op de plaat in lade 2.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Bestrijk de ribbetjes halverwege het kookproces met de barbecuesaus. Sluit de lade en het koken wordt automatisch hervat. Schud halverwege het kookproces van de uienringen met het mandje om te mengen.
Stap 7 /8
Controleer of de uienringen gaar zijn en voeg indien nodig nog een paar minuten toe aan de kooktijd.
Stap 8 /8
Serveer de ribbetjes met de uienringen en een beetje ketchup.