Tom Yum soep
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 stuk sjalot
2 teentje knoflook
25 g geraspte gember
1 stengel citroengras
250 g oesterzwammen
2 el zonnebloemolie
1 stuk chilipeper
2 el tomatenpuree
1 l boullion
250 g garnalen
1 limoen
1 takje koriander
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de sjalot, knoflook en gember, hak ze grof en doe ze in de mengkom. Sluit het deksel en druk 5 seconden op de “Pulse”-knop om alles fijn te hakken in je blender.
Stap 2 /4
Snijd het citroengras in drieën, plet het en doe het in de mengkom. Voeg de oesterzwammen en olie toe en begin met voorverwarmen op het STIR-programma.
Stap 3 /4
Voeg na het opwarmen de halve chilipeper, tomatenpuree en bouillon toe. Sluit het deksel en stel het programma in op STIR gedurende 20 minuten.
Stap 4 /4
Serveer direct met de gekookte garnalen, samen met limoen en koriander.