Tomatenroomsoep met basilicum
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g tomaten
60 g ui
5 g knoflook
1 noten boter
1 el maizena
2 el mascarpone
500 ml groentebouillon
5 g basilicum
2 el geroosterde pijnboompitten
2 el Parmezaanse kaas
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was, pel en snijd de tomaten in vieren. Verwijder het vruchtvlees. Pel en hak de ui. Pel de knoflook.
Stap 2 /5
Was de basilicum en hak fijn. Hak de geroosterde pijnboompitten fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 3 /5
Los de maïzena op in een beetje vloeistof. Doe de tomaten, ui, knoflook, boter, opgeloste maïzena, mascarpone en groentebouillon in de blenderkan.
Stap 4 /5
Breng op smaak met een beetje zout en peper. Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in op 25 minuten. Start het programma.
Stap 5 /5
Serveer de soep met gehakte pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas.