Erwtenroomsoep met ricotta, basilicum en pijnboompitten
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
40 g lente-ui
7 g knoflook
2 takje basilicum
600 g verse of ingevroren tuinerwten
600 ml water
100 g ricotta
2 el olijfolie
2 el pijnboompitten
1 tl zout
Bereiding
Stap 1 /6
Was en hak de ui en knoflook fijn. Neem de basilicumblaadjes en spoel ze af.
Stap 2 /6
Doe de ui, de knoflook en de ontdooide erwten in de blenderkan. Voeg het zout toe en giet het water erbij.
Stap 3 /6
Stel het aangegeven programma in op 20 minuten en start het programma.
Stap 4 /6
Voeg de ricotta, olijfolie en basilicumblaadjes toe als het programma klaar is.
Stap 5 /6
Stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in en start het programma.
Stap 6 /6
Dien op met wat pijnboompitten, een scheutje olijfolie en enkele kleine basilicumblaadjes.