Witte mini-muffins
- Totale tijd 53min.
- 30min.
Bereiden - 18min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
100 g Bloem
1 tl Bakpoeder
40 g Boter
80 g Suiker
2 Eiwitten
7 cl Melk
2 cl Olie
1 Zout
Topping:
100 g Philadelphia©
130 g Poedersuiker
10 cl Vloeibare room (Fleurette)
50 g Mascarpone
Toebehoren
Bakvorm voor 12 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef de bloem en het bakpoeder.
Stap 2 /6
Meng in een kom de boter door de suiker en klop totdat het mengsel wit is. Voeg de eiwitten en een snufje zout toe en klop flink door. Voeg de melk en olie toe, vervolgens de gezeefde bloem met het bakpoeder waarbij je steeds blijft kloppen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 4 /6
Laat 5 minuten rusten en haal uit de vorm.
Stap 5 /6
Meng met een garde in een kom de kwark met de poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone en de crème fraîche tot slagroom. Meng de twee mengsels en roer met de garde.
Stap 6 /6
Snijd de kleine muffins in tweeën en bestrijk de onderkant met de room. Leg de bovenkant er weer op. Bedek de hele muffin met de room. Zet koel weg.