Zalmhapjes met knoflookboter
- Totale tijd 21min.
- 15min.
Bereiden - 6min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
6 Verse zalmfilets (ongeveer 120 g per stuk)
3 el Olijfolie
2 snuifje Gerookte paprikapoeder
2 el Dille
Zout, peper
60 g Knoflook- en peterselieboter
3 el Citroensap
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de zalm in hapklare stukjes. Doe de stukjes in een grote kom met de olijfolie, gerookte paprikapoeder, dille, zout en peper. Meng voorzichtig door elkaar.
Stap 2 /4
Plaats de zalmstukjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /4
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra min, indien nodig, tot de vis roze en stevig is en gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 4 /4
Smelt de knoflookboter 15-30 seconden in de magnetron, roer het citroensap erdoor en giet over de vis. Serveer direct. Serveer met mediterrane groenten. Kan ook geserveerd worden met rijst of pasta.