Zalmhapjes met knoflookboter
- Totale tijd 16min.
- 10min.
Bereiden - 6min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
700 g Verse zalmfilets (ongeveer 6 stuks)
3 el Olijfolie
2 snuifje Gerookte paprikapoeder
2 tl Dille
Zout, peper
50 g Knoflook- en peterselieboter
5 tl Citroensap
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de zalm in hapklare stukjes. Doe de stukjes in een grote kom met de olijfolie, gerookte paprikapoeder, dille, zout en peper. Meng voorzichtig door elkaar.
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Selecteer het VIS-programma op 200°C gedurende 6 minuten (pas de bereidingstijd naar smaak aan). Leg 4 stukken vis op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Selecteer het VIS-programma op 200°C gedurende 6 minuten (pas de bereidingstijd naar smaak aan). Leg 2 stukken vis op de plaat in lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /4
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis roze en stevig is en gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 4 /4
Smelt de knoflookboter 15-30 seconden in de magnetron, roer het citroensap erdoor en giet over de vis. Serveer direct. Serveer met mediterrane groenten. Kan ook geserveerd worden met rijst of pasta.