Glutenvrije cakejes met vloeibare sinaasappelvulling en pompoenzaadjes
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
60 g Rijstmeel
75 g Bloem
1 tl Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
40 g Suiker
40 g Honing
150 g Yoghurt
4 cl Olie
1 cl Citroensap
30 g Pompoenzaadjes
1 Zout
90 g Jam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.
Stap 2 /6
Doe de suiker, de honing, de yoghurt, de olie, het citroensap en de pompoenzaadjes in een kom en meng door elkaar.
Stap 3 /6
Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe. Klop nogmaals.
Stap 4 /6
Verdeel een flinke helft van het deeg over de muffinvormpjes (40 g per vormpje). Doe hier een theelepel sinaasappeljam op. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Laat 10 minuten rusten, haal uit de vorm en serveer nog lauw.