Goulash met geroosterd vlees.
- Totale tijd 13u.
- 25min.
Bereiden - 35min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g varkensvlees om te grillen (bijvoorbeeld varkenshaas)
150 g Ui (ongeveer 1)
3 teentje Knoflook
250 g Rode paprika (ongeveer 1)
30 g Zoete paprika (ongeveer 1)
100 g Vlezige tomaat
3 el Tomatenpasta
1 el Plantaardige olie
Zout, peper
150 g Ui (ongeveer 1)
4 teentje Knoflook
120 g Wortels (ongeveer 1)
250 g Aardappelen
500 g groene en rode paprika (2)
2 el Plantaardige olie
3 el Paprikapoeder
1 tl Tijm
Zout, peper
400 g Verse tomatenpassata of uit blik
5 g groentebouillonblokje (half blokje)
20 cl Water
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het varkensvlees in rechthoekige stukken van ongeveer 4x3x3 cm. Leg ze in een grote kom.
Stap 2 /7
De marinade: schil de ui en teentjes knoflook. Verwijder de zaadjes uit de paprika en chili. Mix met de tomaten, tomatenpasta, olie, zout en peper. Schenk de resterende puree over de stukken vlees, bedek ze er goed mee, dek af met een bord en marineer ten minste 1 nacht en idealiter 1 dag in de koelkast.
Stap 3 /7
De goulash: pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Schil de wortel, snijd in de lengte in 4 stukken en vervolgens in staafjes van 5 cm lang. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en snijd de paprika's in blokjes van 2 cm. Doe alle groenten in de ovenaccessoire met de olie, paprikapoeder, tijm, zout en peper. Roer goed door elkaar.
Stap 4 /7
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer het apparaat is opgewarmd 10 minuten koken.
Stap 5 /7
Laat ondertussen het vlees uitlekken (vang de marinade op) en rijg de stukken op spiezen.
Stap 6 /7
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Voeg de tomatenpassata, vleesmarinade, verkruimeld bouillonblokje en water toe aan de ovenaccessoire en roer. Leg de spiezen op de grilplaat en bak 25 minuten. Draai de spiezen regelmatig om zodat alle kanten roosteren en roer de groenten regelmatig om.
Stap 7 /7
Serveer de goulash met de spiezen.