Luchtige wolken eitjes
- Totale tijd 29min.
- 12min.
Bereiden - 17min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
3 Eiwitten
10 g Pecorino kaas
10 g Boter
8 Groene asperges, in stukjes
2 sneetje Ham, in reepjes
1 el Olijfolie
1 el Bieslook, fijngehakt
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Verhit de pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden voordat je je ingrediënten toevoegt.
Stap 2 /6
Voeg de olie toe aan de pan en bak de asperges in 10 minuten gaar. Voeg de ham toe en bak 2 minuten mee. Opzij zetten.
Stap 3 /6
Klop de eiwitten los met een snufje zout. Ze moeten ondoorzichtig, schuimig en romig blijven.
Stap 4 /6
Doe de boter in de pan en smelt deze. Leg er 4 eiwitcirkels op en strijk het oppervlak glad met een spatel. Bestrooi met pecorinokaas. Kook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 5 /6
Leg het mengsel van ham en asperges op de helft van de cirkels. Breng op smaak met zout en peper en bedek met de overige omeletcirkels.
Stap 6 /6
Bestrooi met gehakte bieslook en serveer direct.*