Nachos met guacamole en salsa
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g
6 sneetje
50 g
300 g
4 stuk
1 stuk
2 stuk
1 el
1 el
1 stuk
0.5 stuk
2 stuk
2 stuk
4 stuk
1 stuk
0.5 stuk
2 takje
1 el
Bereiding
Stap 1 /5
Giet olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en (fijngehakte) 2 knoflookteentjes aan met de Mexicaanse kruiden. Voeg het gehakt toe en bak het bruin.
Stap 2 /5
Doe 4 tomaten in de 5 Second chopper, hak tot blokjes en voeg toe aan het gehakt.
Stap 3 /5
Vul een ovenschaal met de tortilla chips, bedek met vlees, cheddarkaas en mozzarella. Bak voor 10-15 minuten in de oven.
Stap 4 /5
Ondertussen kun je de guacamole en tomatensalsa maken met de 5 Second Chopper of hak/prak alles fijn. Voor de guacamole: meng de avocado met het sap van een halve citroen, de sjalotten, knoflooktenen en peper en zout. Voor de tomatensalsa hak je de overige tomaten, sjalot, peper, basilicum, zout, peper en olijfolie.
Stap 5 /5
Serveer de nachos samen met de salsa, guacamole en zure room of crème fraîche.