Pannenkoek hoorntjes met slagroom en chocoladepasta
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
250 g bloem
3 eieren
40 g suiker
60 ml zonnebloemolie
500 ml melk
200 ml gecondenseerde melk
250 ml slagroom
3 el chocoladepasta
12 chocoladereepjes, gevuld
gezoete slagroom
Bereiding
Stap 1 /4
Mix de vloeibare slagroom samen met de gecondenseerde melk nét niet stijf. Voeg 3 eetlepels chocoladepasta toe en spatel dit erdoorheen. Zet minimaal 6 uur in de diepvrijs totdat het goed bevroren is.
Stap 2 /4
Meng de bloem, eieren, suiker en olijfolie en voeg dan de melk toe tot je een glad pannenkoekbeslag hebt. Bak 6 pannenkoeken ongeveer 3 minuten per kant.
Stap 3 /4
Spuit op een kwart van elke pannenkoek de gezoete slagroom en schep hier een bolletje chocoladepasta-ijs op. Vouw op de helft dicht (halve maan) en smeer op een kwart van de pannenkoek 1 eetlepel chocoladepasta op. Rasp hier een reepje chocolade overheen.
Stap 4 /4
Rol de halve pannenhoek zo op, zodat er een hoorntje/kegel ontstaat. Doe dit met de overige 5 pannenkoeken en serveer direct.