Perenyoghurt met honing en chocolade
- Totale tijd 4u. 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 4u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
650 g rijpe peren (2 peren)
1 limoen
2 el honing
300 g Griekse yoghurt
1 tl chocoladeschaafsel
Bereiding
Stap 1 /5
Was, schil en verwijder de zaadjes uit de peren. Snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
Stap 2 /5
Doe de perenstukjes, het citroensap en de honing in de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het COMPOTE-programma gedurende 15 minuten. Start het programma.
Stap 3 /5
Gebruik de spatel en meng de ingrediënten in de kom. Zet 1 uur opzij om af te koelen.
Stap 4 /5
Voeg de Griekse yoghurt toe aan de mengkom. Sluit het deksel en selecteer het BLEND-programma op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Start het programma.
Stap 5 /5
Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik lijkt. Verdeel de perenyoghurt over komen. Koel gedurende 4 uur. Versier de bovenkant met een paar chocoladeschaafsel en serveer. Garneer eventueel met wat kaneelpoeder.