Thaise groene curry-guacamole
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 teentje Knoflook
1 Kleine sjalot
2 Rijpe avocado’s
1 Klein Thais pepertje
1 el Thaise currypasta
1 tl Gemberpoeder
1 tl Sojasaus
1 el Rijstazijn
6 el Limoensap
0.5 bussel Koriander
4 steel Lente-ui
Bereiding
Stap 1 /4
Pel de knoflook en verwijder de kiem. Pel de sjalot en snijd doormidden. Leg 2 groene lente-uitjes opzij en snijd de rest in stukjes. Verwijder de blaadjes van de koriander en bewaar er een paar voor de afwerking.
Stap 2 /4
Doe de knoflook, sjalot en chilipeper in de blender. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 10 seconden. Start het programma.
Stap 3 /4
Verwijder het deksel. Voeg de overige ingrediënten toe. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 30 seconden. Start het programma.
Stap 4 /4
Doe de guacamole in een kom, bestrooi met koriander en fijngehakte lente-uitjes.