Vegetarische Thaise groene curry
- Totale tijd 52min.
- 12min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 flespompoen
1 aubergine
2 uien
1 teen knoflook
2 el druivenpitolie
100 ml witte wijn
30 g curry pasta
200 ml bouillon
450 ml kokosmelk
150 g kikkererwten
100 g spinazie
Koriander
Limoen
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Schil en snij de pompoen in blokjes. Snijd de aubergine in stukjes. Hak de ui en knoflook fijn.
Stap 2 /6
Verhit de olie in de braadpan en fruit de stukjes pompoen, aubergine, uien en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren.
Stap 3 /6
Voeg de witte wijn toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
Stap 4 /6
Voeg de groene currypasta toe (pas de hoeveelheid aan afhankelijk van de gewenste mate van pittigheid), meng en voeg dan de groentebouillon en kokosmelk toe en meng opnieuw. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen met de deksel erop.
Stap 5 /6
Voeg de kikkererwten en spinazie toe, meng en kook nog 10 minuten met de deksel erop.
Stap 6 /6
Kruid en serveer de curry met een scheutje limoensap en bestrooi met gehakte koriander.