Witte pizza met ricotta en broccoli
- Totale tijd 24min.
- 10min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
1 persoon
50 g Broccoli
1 el Olijfolie
1 snuifje Fijn zout
40 g Ricotta
7 g Slagroom
1 el Olijfolie
0.5 Deeg
0.25 bal Buffelmozzarella
0.5 el Italiaanse kruiden
7 g Geraspte Parmezaanse kaas
Enkele basilicumblaadjes
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Haal de roosjes van de broccoli. Snijd ze in kleinere roosjes. Leg ze 2 minuten in een pan kokend gezouten water en dompel ze vervolgens in ijskoud water. Giet voorzichtig af. Doe ze in een kom en breng op smaak met olijfolie en fijn zout. Zet apart. Meng de ricotta en de slagroom in een klein bakje. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /6
Vet de plaat in met olie en leg er het pizzadeeg op.
Stap 3 /6
Verdeel de ricotta in een egale laag over het deeg, maar laat wel een klein randje vrij. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg ze op de pizza. Kruid zeer licht met zout en peper en strooi er de Italiaanse kruiden overheen. Verdeel de broccoliroosjes over de pizza. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 4 /6
Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /6
Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.
Stap 6 /6
Serveer de pizza met een frisse salade.