Witte pizza met ricotta en broccoli
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 Pizzadeeg
10 g Bloem
125 g Ricotta
1 Broccoli
2 Knoflookteentjes
100 g Mozzarella
2 el Parmezaanse kaas
1 el Extra vierge olijfolie
Zout en peper
1 snuifje Chilivlokken
Basilicumblaadjes
Bereiding
Stap 1 /6
Bestuif de bodem van de kom met bloem. Rol het deeg uit en leg het in het apparaat.
Stap 2 /6
Verdeel de ricotta in een egale laag over het deeg, maar laat wel een klein randje vrij. Leg de broccoliroosjes (geblancheerd in kokend, gezouten water) op de ricotta en bestrooi met de fijngehakte knoflook. Bestrooi met mozzarella en parmezaan en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en strooi er dan de chilivlokken overheen.
Stap 3 /6
Start het kookproces.
Stap 4 /6
Neem de hendel met beide handen vast en open het toestel halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de pizza optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 5 /6
Zodra de pizza klaar is kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de pizza er voorzichtig uit.
Stap 6 /6
Garneer de pizza met verse basilicumblaadjes voordat je hem aansnijdt en serveert.