Wortelcake met kokos en pecannoten
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
200 g Geraspte wortelen
150 g Bloem
100 g Suiker (bij voorkeur bruine suiker)
1 tl Bakpoeder
1 tl Kaneelpoeder
0.5 tl Gemalen gember
1 snuifje Zout
80 ml Plantaardige olie (bijv. kokosolie of zonnebloemolie)
80 ml Plantaardige melk (bijv. amandel- of sojamelk)
1 tl Vanille-extract
50 g Gehakte pecannoten
400 ml Kokosroom (gekoeld, minstens 8 uur in de koelkast)
2 el Poedersuiker
1 tl Vanille-extract
Bereiding
Stap 1 /10
Vet een cakevorm in met wat plantaardige olie.
Stap 2 /10
In een grote kom meng je de geraspte wortelen, bloem, suiker, bakpoeder, kaneelpoeder, gemalen gember en een snufje zout.
Stap 3 /10
Voeg vervolgens de plantaardige olie, plantaardige melk en vanille-extract toe. Meng alles goed tot een glad beslag.
Stap 4 /10
Roer tot slot de gehakte pecannoten door het beslag.
Stap 5 /10
Giet het beslag in de cakevorm en plaats deze in de Easy Fry.
Stap 6 /10
Bak de cake gedurende 25-30 minuten op het DESSERT-programma op 160°C, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de cake steekt.
Stap 7 /10
Haal de cake uit de Easy Fry en laat hem volledig afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.
Stap 8 /10
Schenk de kokosroom in een kom (ongeschud!). Giet het overtollige vocht weg (je kunt dit bewaren voor andere recepten). Voeg poedersuiker en vanille-extract toe aan de room.
Stap 9 /10
Klop de room met een elektrische mixer op tot het dik en romig is. Eventueel kun je klopfix gebruiken wanneer je het niet dik genoeg vindt.
Stap 10 /10
Snijd de afgekoelde wortelcake in plakjes en serveer met een flinke lepel kokosroom. Garneer eventueel met extra pecannoten.