Zoete aardappelen
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.3 kg Geschilde zoete aardappelen
6 el Olijfolie
3 el Parmezaanse kaas
2 tl Knoflookpoeder
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in vieren. Meng de zoete aardappelen met de olijfolie, parmezaan en knoflook in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg 800 g aardappelen op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg 500 g aardappelen op de plaat in lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /5
Schud halverwege het kookproces, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 4 /5
Controleer of de zoete aardappelen goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 5 /5
Serveer de aardappelen met spiesjes met kip en paprika.