Fetarolletjes met oregano en perenjam
- Totale tijd 22min.
- 15min.
Bereiden - 7min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
100 g perenjam
10 ml water
300 g feta
1 tl oregano
1 el olijfolie
3 eetlepels melk
60 g boter
8 vellen filodeeg
peper
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de jam met een staafmixer met het water tot een zachte en gladde textuur ontstaat.
Stap 2 /8
Leg de vellen filodeeg op het werkblad en snijd in tweeën. Smeer de perenjam in het midden van elke helft filodeeg, in een langwerpige strook. Herhaal dit voor de volgende vellen.
Stap 3 /8
Prak de feta in een kom fijn met een vork. Voeg de gedroogde oregano, olijfolie, melk en peper toe. Meng met een spatel tot je een gladde pasta hebt.
Stap 4 /8
Verdeel het fetamengsel gelijkmatig over de filodeeg, op de jam, in langwerpige stroken.
Stap 5 /8
Vouw de onder- en bovenkant van elk vel filodeeg naar binnen, zodat er een dubbele strook ontstaat van zo'n 5 centimeter. Vervolgens rol je de filodeeg vellen dicht, zodat er een dicht rolletje ontstaat. Je kan wat water gebruiken om de vellen dicht te plakken.
Stap 6 /8
Smelt de boter gedurende 1 minuut in een magnetronbestendige kom.
Stap 7 /8
Bestrijk de rolletjes aan beide kanten met de boter.
Stap 8 /8
Plaats de rolletjes in de Easy Fry Dual met de standaard bakplaat en start het AIR FRY-programma op 200°C gedurende 7 minuten. Laat even afkoelen voor het serveren.