Gevulde zoete aardappel met vegan fetasalade
- Totale tijd 50min.
- 30min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
2 personen
4 stuk zoete aardappelen
250 g cherrytomaatjes
1 stuk limoen
0.5 teentje knoflook
3 el olijfolie extra vierge
1 takje peterselie
75 g plantaardige geraspte kaas
25 g rucola
2 takje koriander
1 el groene jalapeñopeperringetjes (pot)
50 g plantaardige feta
Bereiding
Stap 1 /6
Schakel de Easy Fry en Grill in, selecteer ‘hetelucht’ en verwarm voor tot 180 ºC. Boen de aardappelen schoon en prik ze rondom met een vork regelmatig in. Pof de aardappelen in de heteluchtfriteuse in 30 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Stap 2 /6
Halveer intussen de tomaatjes. Boen de limoen schoon en rasp 1 el van de groene schil. Rasp of pers ook de knoflook fijn. Meng de tomaatjes met de limoenrasp, de knoflook, 1 el limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper.
Stap 3 /6
Snijd de gepofte aardappelen in. Schep 1 flinke lepel van het kruim uit elke aardappel. Prak het kruim met een vork. Hak de peterselie fijn. Meng de geraspte kaas en de peterselie met zout en peper naar smaak door het kruim. Vul de aardappelen weer ermee.
Stap 4 /6
Schakel de Easy Fry en Grill weer in, selecteer ‘hetelucht’ en verwarm voor tot 180 ºC. Bak de aardappelen 5 min. tot de kaas is gesmolten.
Stap 5 /6
Hak de koriander grof. Schep de koriander door de tomaatjes. Strooi de rucola met de ringetjes jalapeñopeper op 2 borden. Schep de tomaatjes met de limoendressing erop. Verkruimel de feta boven de salade en leg de gevulde aardappelen erbij.
Stap 6 /6
Tip: Voeg aan de salade 2 el gerookte amandelen toe.