Pilav-rijst en gegrild vlees.
- Totale tijd 3u. 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 3u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Malse biefstuk om te grillen
200 g Ui
400 g Wortel
2 teentje Knoflook
4 bladje Laurierblad
2 takje Tijm
2 el Wijnazijn
3 el Plantaardige olie
240 g Basmatirijst
Zout
1 tl kurkumapoeder
1 tl Komijnzaadjes
2 tl Sumacpoeder
1 tl Paprikapoeder
1 snuifje Chilipoeder
1 blokje Rundvleesbouillon
25 cl Heet water
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm. Schil en snijd de ui en wortels in plakjes van 0,5 cm. Leg alles op een schaal. Schil en plet de knoflookteentjes en voeg toe aan de schaal met de laurierblaadjes, tijm, azijn en 2/3 van de olie. Meng goed door elkaar. Laat 3 uur marineren in de koelkast.
Stap 2 /6
Kook de rijst in kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak (ongeveer 10 minuten). Laat uitlekken en volledig afkoelen in de koelkast.
Stap 3 /6
Haal de reepjes vlees uit de schaal en zet apart. Doe de groenten, laurierblad en tijm in de ovenaccessoire met de resterende olie en zout. Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken.
Stap 4 /6
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4.
Stap 5 /6
Doe wanneer de oven is voorverwarmd de rijst in de ovenaccessoire. Voeg de kurkuma, komijnzaad, sumac, paprikapoeder, chilipoeder en opgelost bouillonblokje toe en meng door elkaar.
Stap 6 /6
Leg de biefstukreepjes op de grilplaat en bak 5 minuten. Draai het vlees halverwege om. Schenk de rijst met de groenten en kruiden in een grote schaal en leg de biefstukreepjes er bovenop. Serveer direct.